• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
19°
07:55

Öğleye kalan Süre

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi!

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise enflasyon için tarih verdi.


Yükselen enflasyon sonucu tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de Hatay pahalılığı vatandaşları zorluyor. Öyle ki, hemen her gün Kırıkkale’deki market raflarında, pazar tezgahlarında, mağaza reyonlarında bulunan her üründe etiketler değişiyor ve Kırıkkaleli vatandaşlar bir gün önceki fiyatı bulamıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise katıldığı canlı yayında, enflasyon sorununu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baz etkisiyle Haziran ayına kadar yıllık enflasyon yüksek kalacak. Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde düşecek” dedi. 

Fiyatlardaki artışların yavaşladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Esasında biz enflasyonu dizginleyerek, beklentileri yöneterek, kalıcı bir şekilde dezenflasyon sürecini başlatmış durumdayız. Bazı ürünler bazında farklı mecralarda farklı fiyatlar olabiliyor. Bunu tamamen kontrol etmek, yönetmek, idari kararlarda pek olası değil. Onun yerine bizim için önemli olan genel anlamda ekonominin tamamına hakim fiyat seviyesindeki artışların yavaşlamasıdır. Şu anda yavaşlama başladı. Bu bir trende dönüştü. Önümüzdeki aylarda bu çok net bir şekilde ortaya çıkacak. Baz etkisiyle Haziran ayına kadar yıllık enflasyon yüksek kalacak. Bir de para politikası gecikmeli çalışıyor. Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde yıllık enflasyon düşecek”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'deki feci kazada bir kişi öldü

İlginizi Çekebilir

HASTANE KANTİNLERİ DENETELENİYORMU

İlginizi Çekebilir

Kütüphane memuru Aydın Yılmaz'ın üzen ölümü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

81234

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#