• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
03:1

Akşam'a Kalan Süre

Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödemesi yarından itibaren yapılacak

Çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarındaki tek seferlik ikramiye ödemelerine 11 Kasım itibarıyla başlanacak. SGK ödemeleri 11-12-13 Kasım'da, Bağkur 14 Kasım'da yapılacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarındaki tek seferlik ikramiye ödemeleri, 11 kasım itibarıyla hesaplara yatıyor. SGK ödemeleri 11-12-13 Kasım'da, Bağkur 14 Kasım'da yapılacak.

HESAPLARA YARIN YATMAYA BAŞLAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarında, dul ve yetimlere de bu tutarın aylıktaki hisseye göre yapılmasına yarın itibarıyla başlanacak.

İŞTE TARİHLER

Bu ödeme; SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17,18,19 olanlar için 11 Kasım, 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım, 23, 24, 25, 26 olanlara 13 Kasım, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise 14 Kasım'da yapılacak.

BÜTÇEYE MALİYETİ 61 MİLYAR LİRA

İkramiyeden, emekliliğine rağmen çalışmaya devam edenler faydalanamayacak. 12,2 milyon emekliyi kapsayacak ikramiyenin devletin kasasına olan maliyeti ise 61 milyar lira olarak hesaplanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim 2023'te gerçekleşen Kabine toplantısının ardından emeklilere 5 bin TL ikramiyesine ilişkin olarak şu açıklamayı yapmıştı: "Enflasyonun hala yüksek oranlarda seyretmesinin çabalarımızı sekteye uğrattığının farkındayız. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunun için bakanlarımıza yeni hazırlıklar yapması konusunda gerekli talimatları vermiştim. Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Emekli olan ve çalışmaya devam eden vatandaşlarımız bu uygulamanın dışında kalacak Toplam maliyeti 61 milyar TL'yi geçen bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilerimizin hesaplarına yatırılacak."

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de başkanlar belli oldu

İlginizi Çekebilir

3 KİŞİ VEFAT ETTİ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkalegücü 2 Karabük 0

Haber Yorumları

Yorum Yaz

11040

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#