• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
03:37

İkindi'ye Kalan Süre

Balışeyh Gençlik Merkezi arı gibi çalışıyor

Kırıkkale gençliği ve sporunun hak ettiği yerde olması için bakanlık olarak ellerinden gelen desteği sunan Balışeyh Gençlik merkezi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.


Gençlik merkezinde gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmelerini sağlamak ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli kurslar düzenliyor.

YETENEKLERİNİ GELİŞTİRME İMKANI

Balışeyh Gençlik Merkezi'nde gençler, farklı spor dallarında yeteneklerini keşfedebilecek ve geliştirebilecek. Kurs içerisinde yer alan Atletizm, atıcılık, bisiklet, badminton, bocce, boks, fitness, güreş, halter, hentbol, kickboks, masa tenisi, tekvando, voleybol, futbol ve yüzme kurslarına başvurular başladı.. Bu kurslar sayesinde gençler hem spor yapma imkanı bulacak hem de yeteneklerini geliştirme fırsatı elde edecek.

 

Kurslara başvuru yapmak isteyenler Balışeyh Toki Mahallesi'ndeki Gençlik Merkezi'ne giderek burada kayıt yaptırabilecek. Kursalar 5-18 yaş arasında herkese açık. Balışeyh Gençlik Merkezi, gençlerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini desteklemek ve onlara spor alanında yeni fırsatlar sunmak amacıyla hizmet vermektedir. Bu tür merkezlerin gençlerin sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunması önemlidir.

Balışeyh Gençlik Merkezi Müdürü Üçler Canatan’’ üye sayısı  yapılan çalışmalarla 752'e yükseldi. Faaliyetlerimizin köylerde yaşayan gençlerimize ulaşması için, köy muhtarları ile görüşülmüş ve köyde yaşayan gençlere ulaşılmış, öğrenci olan gençler. gençlik merkezimizin faaliyetlerinden faydalanması sağlanmıştır. Öğrenci olmayan gençlerimizin aileleri ve kendileri görüşülmüş, gençlik merkezimize davet edilmiş, üniversiteye hazırlanan ve diğer öğrencilerimize yardımcı kitap ve soru bankaları hediye edilmiş, hafta sonu Balışeyh merkezi dışında bulunan ortaokul ve ilköğretim okulu sık sık ziyaret edilip öğrenci ve öğretmenlerimizin gençlik merkezimizi daha aktif kullanmaları ile ilgili çalışmalar yapılmış  hafta sonu öğrencilerimize gençlik merkezimizde çorba ikram ediyoruz.

 Bu itibarla; Balışeyh gençlik merkezimizde; Diksiyon, Fen Bilgisi  Matematik, Ebru, Resim ve Bocce kurslarımız devam etmekte, İngilizce, Fotoğrafçılık ve Gitar kurslarımız  tamamlanmıştır. Gençlerimizin  daha aktif olarak merkezimizi kullanmaları için lise, ortaokullar sürekli ziyaret edilerek öğrencilerin katılmak istedikleri kurslar ve faaliyetler hakkında bilgi alış verişinde bulunulmakta ve Kırıkkale Şehir Merkezinde bulunan lise ve ortaokullar  ile İlimize gelen sporcu kafileleri  Dinek  Dağı ve gençlik merkezimize davet edilerek Dinek Dağı tanımaları at binmeleri ve geleneksel Türk okçuluğu atmaları sağlanmıştır.

 Ayrıca; Gençlerin spor etkinliklerine katılmalarını desteklemek için Balışeyh'ten Başpınar yüzme havuzuna yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında Temmuz ve Ağustos ayları boyunca haftada 4 gün çocuklarımız yüzmeye götürülmüş tişört hediye edilmiştir. Amatör spor haftası kutlamaları kapsamında ilçemizde, futbol, basketbol, okçuluk, voleybol, bilek güreşi, masa tenisi atletizm müsabakaları yapılmış başarılı olan öğrencilere madalyaları takdim edilmiştir. Yeşil Beceriler programı kapsamında, Dinek Dağa 1500 adet meşe, çam, kestane, dut, kayısı, ıhlamur, akasya  ve ceviz fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımızı ve Gençlik Merkezlerimiz bünyesinde gençlere ‘’Akran Zorbalığı’’ eğitimi ilgili profesyonel eğitimciler ile verilmiştir. Mahallemin yanındayım projesi kapsamında; Balışeyh'te bulunan kardeşlerimize ayakkabı ile giyim yardımında bulunulmuş ve evleri kullanılamayacak durumda olan vatandaşlarımızın evlerinin boyanması, tadilatının yapılması  ve eşyalarının yenilenmesi sağlandı. Ekonomik açıdan dezavantajlı ailelere odun, kömür, gıda ve ayakkabı yardımı  yapılmış, Kulaksız köyünde  bulunan ilköğretim okulu binasının dışında bulunan Atatürk ve Türk Bayrağı yenilenmiş, Balışeyh Çok Programlı Lise' de öğrenim gören engelli kardeşimizin sınıfı boyanmış çizgi film karakterleri çizilmiş ve sınıfına halı serilmiştir.

Sinema ve Gezi kulübü öğrencilerimiz 2 defa  Ankara'ya geziye götürülmüş, Meclis, Cumhurbaşkanlığı külliyesi, sıfır atık müzesi, Anıtkabir ve Teknofest programının izlenmesi sağlanmıştır. İlimizde bulunan engelli gençler Balışeyh Gençlik Merkezimize davet edilmiş, Dinek dağda at binimi balon uçurması ve ebru sanatı icra etmişlerdir. Balışeyh'te meftun bulunan Balışeyh türbesini ve Ballı Baba Camiini öğrencilerimizle temizledik. Gezi Kulübü öğrencilerimizi Mescidi Rağbet Külliyesi, Bilim Merkezi ve MKE Silah Müzesinin ziyaret edilmesini sağladık’’dedi..

İlginizi Çekebilir

3 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

İlginizi Çekebilir

KAYIP ŞAHIS HERYERDE ARANIYOR

İlginizi Çekebilir

Anne Kutluca’ya son görev

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70898

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#