• Dolar
    34.245
  • Euro
    37.638
  • Ç.Altın
    5.014
  • Altın
    2.920
KIRIKKALE
30°

Bakanlık tek tek açıkladı!

Yemeklerde domuz eti kullanan bile var!


Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşüren gıdalar listesi yayımladı. Bazı işletmelerin, yemeklerde domuz eti kullandığı görüldü.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, güvenilir gıdada yeni dönemin bugün başlayacağını duyurmuştu. Yapılan bu duyurunun ardından bugün, gıda sahteciliği yapan firmaların listesi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesinden yayınlandı. Yayınlanan listede bazı firmaların tek tırnaklı eti kullandığı, domuz eti kullandığı, baharatlarda boya kullandığı görüldü.

Adana’da hizmet veren bazı restoranların lahmacun ve yemeklerde tek tırnaklı (at, eşek) eti kullandığı açıklandı. Antalya’da ise bir restoranda yapılan tas kebabında domuz etine rastlandı. Gıda sahtekarlığı restoranlarla da sınırlı kalmadı. Bazı sucuk üreticisi firmaların, sucuklarında tek tırnaklı eti kullandığı görüldü.

Bazı peynir, aromalı gazlı içecek ve çikolata gibi ürünlerde ilaç etken maddesine rastlanırken, pul biber, sumak, zeytin yağı, ayçiçeği yağı gibi ürünlerde de boya tespit edildi. Gıda sahteciliğinden alkol ürünleri de nasibini aldı. Bazı alkol ürünlerinde hacmen alkol düşüklüğüne rastlanırken, bazı alkol ürünlerinde de gıdada kullanımına izin verilmeyen alkol türleri kullanıldığı açıklandı.

Öte yandan, Kırıkkale'nin yanı başında bulunan Ankara'da da çok sayıda gıda sahteciliği yapan firma bulunurken, sahtecilik yapan firmalar arasında Kırıkkale’den herhangi bir firmanın yer almayışı, vatandaşların yüreğine su serpti.

 

İlginizi Çekebilir

Ulusoy, plan ve projelerini vatandaşlara anlatıyor

İlginizi Çekebilir

PES ÇALDIĞI KÖPEĞİ BOYADI

İlginizi Çekebilir

ÖNAL MAZBATASINI ALIYOR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

59279

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#