• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°

'Atatürk’e Vefa Valizi' Kırıkkale’de

Atatürk sevgisinin aşılanması amacıyla 81 ilde 10 valiz, bin öğretmen ve üç bin öğrenciyi kapsayan “Atatürk’e vefa valizi” Kırıkkale’ye ulaştı.


Kırıkkale’de 5 okulda hazırlanacak ürünlerin seçilmesinin ardından ürünler Ankara’da sergilenecek.

Atatürk sevgisini aşılamak ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesillerin sanatsal becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Dr.Ufuk Ege Anaokulu öğretmenleri tarafından başlatılan Atatürk’e vefa valizi Kırıkkale’ye ulaştı. 81 ilde 10 valiz, bin öğretmen ve 3 bin öğrencinin katılmasıyla başlatılan proje kapsamında farklı illerden sonra Kırıkkale’de 5 okula gelen Atatürk’e vefa valizi, öğrenciler tarafından hazırlanacak ürünlerin seçilmesinin ardından Ankara’da sergiye çıkacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki kurtuluş mücadelesine olan minneti vurgulamanın yanı sıra, “Atatürk ve Atatürk Sevgisi” konusunu öne çıkarmak ve bu doğrultuda öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlere uygun, gelişim düzeylerine uygun bir şekilde sosyal, kültürel ve sanatsal becerilerle donatılmasını sağlamanın hedeflendiği proje Kırıkkale’de, Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesinde Nesrin Akıncı- İlknur Yüksel, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulunda Güllü Karagöz-Dilara Dikmen, Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda Yeşim Ulusoy, Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulunda Derya Yaman Kunduz, Şehitler Ortaokulunda Ünal Şimşek-Elif Güler- Meltem Sağmanlı koordinesinde yürütülüyor.

Seçici komisyonun Kırıkkale’de hazırlanan ürünleri seçmesinin ardından 81 ilden gelecek vefa valizinin yolculuğu, 18-20 Mart’ta Ankara ATO Meclis salonunda gerçekleştirilecek sergi ile sona erecek. Atatürk’e vefa valizi Kırıkkale Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi proje sorumlusu Nesrin Akıncı ve İlknur Yüksel, Ankara’da gerçekleştirilecek sergiye tüm Kırıkkale halkının davetli olduğunu duyurdu.

İlginizi Çekebilir

Öğrenci servisi ile kamyon çarpıştı: 7 yaralı

İlginizi Çekebilir

VALİ TEKBIYIKOĞLU HUBUBAT HASATINI BAŞLATTI

İlginizi Çekebilir

Aksaçlılar gençlerle buluştu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

32208

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#