• Dolar
    32.223
  • Euro
    34.933
  • Ç.Altın
    4.041
  • Altın
    2.444
KIRIKKALE
16°
02:42

Akşam'a Kalan Süre

Artık herkes yararlanamayacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sinap ziyaretinde duyurdu. Yumaklı, çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde değişiklik yaptıklarını bildirdi. Buna göre artık herkes desteklerden faydalanamayacak.


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,  yaptığı konuşmada, tarım alanında sessiz sedasız devrimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Çiftçi Kayıt Sistemi'nde gidilen değişiklikle bundan böyle 3 milyon hektar alanda üretim yapan üreticilerin devletin sağladığı desteklerden yararlanabileceklerini anlatan Bakan Yumaklı, eskiden sadece tapusu olanlar, kontratı olanlar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girebildiğini belirterek, onun dışında üretim yaptıkları halde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kendisini kayıt yaptıramadığı için bazı desteklerden faydalanamadıklarını dile getirdi. Bu sistemin artık değiştirildiğine dikkat çeken Yumaklı, şu anda Türkiye'de mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar sebebiyle kayıt yapamayan çiftçilerin tamamı ektiğini beyan edip bununla ilgili prosedürleri tamamlayacak ve bunların alınacağını söyledi.

Bakan Yumaklı, bunların kayıt altına aldığı andan itibaren çiftçilerin artık desteklerden yararlanabileceğini duyurdu. Bu şekilde kayıt altına alınmamış yaklaşık 3 milyon hektar alan olduğunu düşündüklerini anlatan Bakan Yumaklı, bu 3 milyon hektarda kaç tane çiftçi üretim yapıyorsa bu destekten faydalanabileceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

2024 YENİ TRAFİK CEZALARI BELLİ OLDU!

İlginizi Çekebilir

Gıda denetimlerinde sıfır tölerans

İlginizi Çekebilir

Gazi Eroğlu tanıtım yapacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76454

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#