• Dolar
    32.326
  • Euro
    34.799
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.411
KIRIKKALE
22°
05:14

Öğleye kalan Süre

AK Parti Delice rekorunu kaybetti

Delice'de 2019 yerel seçimlerinde yüzde 85 oyla seçilen Turgut Özdem, Türkiye rekoru kırarak en yüksek oyla seçilen ilçe belediye başkanı olmuştu.


2019 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde en yüksek oyla seçilen Turgut Özdem yüzde 85 oy almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırıkkale'ye gelerek kendisini tebrik etmiş ve yatırımlar için destek sağlamıştı.

31 Mart seçimleri için AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Özdem, partiden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nde siyaset yapmaya karar verdi. YRP'den Delice belediye başkan adayı olan Turgut Özdem 31 Mart'ta oyların yüzde 45'ini aldı.

Özdem yerine Yılmaz Uyan'ı aday gösteren AK Parti'nin oy oranında büyük bir düşüş yaşandı. Yüzde 50.40 oranında oy alan Yılmaz Uyan belediye başkanı seçildi. Fakat Turgut Özdem aday gösterilseydi AK Parti yine en yüksek oyu alarak yüzde 95'lere yükselebilirdi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de İmalatçılar uyarıldı!

İlginizi Çekebilir

Aynı evde yaşadığı eski kocasını bıçakla yaraladı

İlginizi Çekebilir

Maden faciasında hayatını kaybeden 42 işçi unutulmadı: İsimleri fidanlarda yaşayacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

49749

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#