• Dolar
    32.364
  • Euro
    34.769
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.403
KIRIKKALE
22°
02:18

Öğleye kalan Süre

AHMET’LERİN ZAFERİ

Kırıkkale’de tarihi bir seçim yaşandı. Seçime Ahmet Sungur ile Ahmet Önal damga vurdu.


ÖNAL TARİH YAZDI
Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale milletvekiliyken, anketlerden isminin çıkması üzere Belediye Başkanı adayı olan Ahmet Önal adeta tarih yazdı. Kırıkkale İl Olduktan sonra ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Belediye Başkanlığını kazanırken aynı zamanda Ak Parti kurulduğu günden bu yana ilk defa Kırıkkale’de seçim kazanamadı. Ak Parti ilk kez birinci olamazken, Cumhuriyet Halk Partisi en son il olmadan önce Sahir Koçak ile 1977 seçimlerini kazanmıştı. Ahmet Önal Kırıkkale tarihinde ilk kez üst üste iki kez milletvekili seçilen isimken rekoruna bir yenisini ekleyerek il olduktan sonra seçim kazanan ilk CHP’li isim oldu. Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Özgür Özel üç sefer Kırıkkale’ye dikkat demiş, CHP’nin zaferini adeta önceden duyurmuştu.
YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKTI
2009-2019 Yılları arsında Yahşihan Belediye Başkanlığı yapan ve 8.250 nüfusla aldığı ilçeyi 30 bin nüfusa taşıyan Ahmet Sungur geçen dönem CHP’nin de aday çıkartmamasının etkisiyle seçimleri kaybetmişti. 2019 seçimlerinden 9 ay önce yapılan genel seçimlere göre AK Partinin oyunu 900 artırmasına rağmen CHP’nin aday çıkartmaması nedeniyle muhalif seçmenler MHP’de buluşmuş ve Osman Türkyılmaz seçimi kazanmıştı. Türkyılmaz, Yahşihan’ı 1.5 milyar lira borca sokmuş, yeni yapılan alt yapıya rağmen su sorununu çözememiş ve yolları yapamamıştı. Bu beş yıl içerisinde Sungur yarın seçim varmış gibi çalışmış ve 2024 seçimlerini işaret ederek “Yiğit Düştüğü Yerden Kalkar” demişti. Bugün kesin olmayan sonuçlara göre yeniden seçilen Ahmet Sungur, yiğit düştüğü yerden kalkar sözünü adeta yerine getirdi.

 

İlginizi Çekebilir

Milli Çözüm Dergisi Kırıkkale'de temsilcilik açtı

İlginizi Çekebilir

Kapınızdayız projesi dertlere derman oluyor

İlginizi Çekebilir

Motorine gelen zamlardan sonra indirim müjdesi!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14506

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#