• Dolar
    32.553
  • Euro
    34.942
  • Ç.Altın
    4.111
  • Altın
    2.428
KIRIKKALE
32°
07:12

Öğleye kalan Süre

Minik eller tohumları toprakla buluşturdu


Kırıkkale’de öğrenciler, Obaköy Çocuk Tarım Akademisi’nde sebze ve meyve tohumlarını toprakla buluşturdu.
Kırıkkale Valiliği bünyesinde hayata geçirilen Obaköy Çocuk Tarım Akademisi’ne götürülen ilkokul ve anasınıfı öğrencileri, tohumları toprakla buluşturdu. Sulakyurt Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan ’eTwinning Projesi’ çerçevesinde ilkokul ve anasınıfı öğrencileri, toprak bilincini ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla Obaköy Çocuk Tarım Akademisi’nde. tohum ekimi konusunda bilgilendirildi. Öğrenciler, yerleşkede oluşturulan özel bahçelerdeki dikim alanlarına çapa yaptıktan sonra sebze ve meyve tohumlarını toprakla buluşturdu.
Milli Eğitim Müdürü Telefoncu yaptığı açıklamada, öğrencilerin küçük yaşlarda toprak ve çevre bilinciyle tanıştırılması gerektiğini söyledi.
Öğrencilere sebze ve meyveleri yetiştirme aşamaları hakkında da bilgilendirme yaptıklarını anlatan Telefoncu, "Öğrencilerimizle bugün güzel havanın da etkisiyle doğal ortamda bir araya geldik. Burada amacımız çocuklara tarımı sevdirerek öğretmek. Toprağı, bitkiyi ve doğayı tanıtmak ve çocuklardaki çevreyi, yeşili koruma bilincini daha da geliştirmek istiyoruz. Ayrıca sofraya gelen gıdaların bütün üretim aşamaları konusunda da çocuklara bilgi vermek istedik" dedi.

İlginizi Çekebilir

Vali Makas, Gazze’de yaşananlara dikkat çekti!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de 109 araç trafikten men edildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale OSB’de sıcak dakikalar, fabrikada yağ kazanı patladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

65540

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#