• Dolar
    32.376
  • Euro
    34.968
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
22°
00:35

Öğleye kalan Süre

FETÖ’den yargılanan 20 üniversite personelinden 2’sine hapis cezası

Kırıkkale Üniversitesi’nden ihraç edilen eski akademik ve idari personelin olduğu 20 sanıktan 2’si, yargılandığı FETÖ davasında 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.



Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada Kırıkkale Üniversitesinden ihraç edilen akademik ve idari personelin olduğu 20 kişi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava görülmeye devam etti. Tutuksuz yargılanan sanıklar E.B., İ.T., M.K., A.Ç., P.A., R.O., M.I. T.B., E.A., E.Y., M.Ü., A.K. ve D.E ile avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.
A.B. ve avukatı İzmir’den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, 7 sanık duruşmaya gelmedi. Hakim karşısına çıkan diğer sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklardan S.Y.A. ve M.B.’ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

İlginizi Çekebilir

Yaz Kur’an kursları öğrencilerini bekliyor

İlginizi Çekebilir

Yılmazer’den ilk resmi açıklama

İlginizi Çekebilir

10 OCAKTA TEKBIYIKOĞLU GAZETECİLERİ SELFİLEDİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

83823

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#